Gossipstory.gr
Γεύσεις

Πέννες με ντοματίνια και τηγανητή μελιτζάνα

Μια καλοκαιρινή μακαρονάδα που τρώγεται ζεστή αλλά και κρύα, με τις καλοκαιρινές μελιτζάνες στα καλύτερά τους

Υλικά

  • 1 πακέτο πέννες
  • 4 μελιτζάνες φλάσκες σε χοντρά καρέ
  • 250γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 1 κόκκινο τσίλι φρέσκο ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • φυλλαράκια φρέσκου βασιλικού
  • παρμεζάνα ή ξερή μυζήθρα τριμμένη (προαιρετικά για το σερβίρισμα)
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση

Βράζετε τις πέννες και τις στραγγίζετε. Αλατίζετε τις μελιτζάνες.
Σε ένα φαρδύ τηγάνι, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και τηγανίζετε τις μελιτζάνες χωρίς να τις αλευρώσετε. Τις βάζετε σε πιάτο ή μπολ που έχετε απλώσει χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν από το λάδι.
Καθαρίζετε το τηγάνι και ρίχνετε τη 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, το τσίλι και τα ντοματίνια. Αλατίζετε και τα σοτάρετε ελαφρά για 1 λεπτό. Προσθέτετε τις πένες και τις μελιτζάνες, ανακατεύετε και στο τέλος ρίχνετε ζωντανό τον βασιλικό. Σερβίρετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το τυρί της αρεσκείας σας.

Πηγή:olivemagazine.gr

Related posts

Cheesecake Nutella

Γιάννης Μαυρίδης

Εύκολη συνταγή για ινδικό Butter Chicken

Αναστάσης Δαφνής

Moelleux

editor

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live