Gossipstory.gr
Γεύσεις

Γλυκό ψυγείου με μπισκότα

Απολαυστικό και γρήγορα στην εκτέλεση.. 

Υλικά:

1 κουτάκι γάλα εβαπορέ
390 ml νερό
5 κ.σ. κορν φλάουρ
5 κ.σ. ζάχαρη
50 γρ. ινδοκάρυδο
170 γρ. κουβερτούρα γάλακτος, ψιλοκομμένη
100 γρ. βούτυρο
1 πακέτο μπισκότα τύπου πτι μπερ
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 κουτάκι ζαχαρούχο γάλα
1 κονσέρβα φυτική κρέμα γάλακτος (250 γρ.)

Εκτέλεση:

Βάζουμε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το εβαπορέ και το νερό. Με το που αρχίσει η βράση, ρίχνουμε το κορν φλαόυρ, τη ζάχαρη, το ινδοκάρυδο και ανακατεύουμε πολύ καλά. Όταν πήξει η κρέμα, αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε την κουβερτούρα και το βούτυρο. Σπάμε μέσα στην κρέμα τα μπισκότα, ανακατεύουμε ελαφρά το μείγμα μας και το ρίχνουμε σε ένα πυρίμαχο (20Χ30 εκ.). Φροντίζουμε να απλωθεί καλά. Χτυπάμε το εκχύλισμα βανίλιας με την φυτική σαντιγί και το ζαχαρούχο γάλα σε ένα μίξερ. Μόλις σφίξει και έχει υφή σαν ένα ελαφρύ γιαούρτι η σαντιγί μας, θα είναι έτοιμη. Απλώνουμε την σαντιγί πάνω από το γλυκό μας και αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 2 ώρες, μέχρι να δέσει. 

Πηγή:akispetretzikis. 

 

Related posts

Πως να ,μαγειρέψεις το αρνί ή το κατσίκι που σου έμεινε από το Πάσχα

editor

Potato cakes γεμιστά με μανιτάρια και ντιπ από κάσιους

Γιάννης Μαυρίδης

Πως να μην πάρεις κιλά τις εορτές των Χριστουγέννων;

Γιάννης Μαυρίδης

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live