Πραλίνα φουντουκιού μια από τις πιο ωραίες γεύσεις στον κόσμο της ζαχαροπλαστικής!
Λαχταριστή και γρήγορη τούρτα με λίγα και εύκολα υλικά!
Υλικά για 3 παντεσπάνια:
200gr βούτυρο
300gr ζάχαρη
2 αυγά
1 βανίλια
430gr αλεύρι κοσκινισμένο
Μια πρέζα αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
200ml γάλα
Υλικά για την mousse πραλίνας φουντουκιού:
500ml κρέμα γάλακτος
6 κουταλιές της σούπας σοκολάτα σε σκόνη με άρωμα φουντούκι
Υλικά για το γλάσο σοκολάτας:
100gr κουβερτούρα
60gr βούτυρο
Εκτέλεση:
Για τα παντεσπάνια χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη σε δυνατή ταχύτητα στο mixer. Έπειτα ρίχνουμε τα αυγά ένα ένα, το γάλα και τα στερεά υλικά κοσκινισμένα. Ισομοιράζουμε το μείγμα σε 3 ταψάκια και ψήνουμε για 15-20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς. Αφήνουμε τα παντεσπάνια να κρυώσουν και χτυπάμε στο mixer την κρέμα γάλακτος με την σκόνη σοκολάτας. Όταν γίνει mousse σταματάμε το χτύπημα. Σε μια πιατέλα βάζουμε ένα παντεσπάνι, από πάνω κρέμα και συνεχίζουμε και με τα υπόλοιπα παντεσπάνια. Τέλος με μια σπάτουλα βάζουμε κρέμα και γύρω από την τούρτα μας. Βάζουμε την τούρτα πραλίνας φουντουκιού στο ψυγείο να σφίξει. Μετά από 2 ώρες σε μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο και ρίχνουμε πάνω από την παγωμένη τούρτα. Στολίζουμε με μπισκότα και kinder bueno προαιρετικά.
Πηγή: pandoraskitchen
