Θα το λατρέψετε όλοι!
Υλικά:
- 12 μπούτια (2 κιλά) κοτόπουλο με κόκκαλο και πέτσα
- 600 γρ πατάτες, κομμένες στα 4
- 2 μέτρια κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες
- 6 σκελίδες σκόρδο
- 6 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
- 1/4 φλ ΤΟΠ κρέμα βαλσάμικου barbeque
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. καστανή ζάχαρη
- 250 γρ ντοματίνια
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220C.
Βάζουμε σε δύο ταψιά το κοτόπουλο, τις πατάτες, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το θυμάρι.
Σε ένα βάζο χτυπάμε την κρέμα βαλσάμικου barbeque, το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει.
Περιχύνουμε το κοτόπουλο μας με το μείγμα και αλατοπιπερώνουμε.
Ψήνουμε για 40 λεπτά.
Προσθέτουμε τα ντοματίνια.
Ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά, μέχρι να γίνει το κοτόπουλο.
Σερβίρουμε το κοτόπουλο με συνοδεία λαχανικών.
