Gossipstory.gr
Γεύσεις

Μελιτζανοσαλάτα για λίγους…

Απλά μοναδικό!

 Υλικά:

  • 4 μεγάλες μελιτζάνες
  • ½ κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • 125 ml ελαιόλαδο (½  κούπα)
  • 4 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • Θαλασσινό αλάτι
  • Πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • 3 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση:

Ψήνουμε τις μελιτζάνες σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C, είτε ολόκληρες, είτε κομμένες σε φέτες, ανάλογα με το χρόνο που έχουμε στη διάθεσή μας.

Εάν τις ψήσουμε ολόκληρες, τις τρυπάμε πρώτα με ένα πιρούνι, τις βάζουμε σε ένα ταψί και ψήνουμε για 1 ώρα περίπου. Εάν τις κόψουμε σε φέτες, τις στρώνουμε σε ένα ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα, τις αλείφουμε με ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με θυμάρι και προσθέτουμε και μια σκελίδα σκόρδο. Καλύπτουμε με λαδόκολλα και ψήνουμε για 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες από τη φλούδα τους και κόβουμε σε κομμάτια τη σάρκα τους.

Βάζουμε τις μελιτζάνες και τα υπόλοιπα συστατικά σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύουμε δυνατά με μια ξύλινη κουτάλα (αν θέλουμε μια πιο κρεμώδη υφή στη μελιτζανοσαλάτα, βάζουμε τα υλικά σε ένα μπλέντερ, προσθέτοντας ελαιόλαδο σταδιακά).

Αφήνουμε να κρυώσει και βάζουμε στο ψυγείο για να δέσουν τα υλικά.

Related posts

Στήθος κοτόπουλο με σαλάτα κινόα

Γιάννης Μαυρίδης

Νοστιμότατη γλυκοπατάτα

supervisor

Σουφλέ με βατόμουρα

editor

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live