Gossipstory.gr
Γεύσεις

Σουφλέ με τορτελίνια & κοτόπουλο

Ένα τυρένιο σουφλέ ζυμαρικών με κοτόπουλο, μανιτάρια και μελιτζάνες, που θα αγαπήσετε!

ΥΛΙΚΑ
400 γρ. τορτελίνια, βρασμένα

350 γρ. κοτόπουλο, ψημένο και ξεψαχνισμένο

 

200 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη

150 γρ. μανιτάρια λευκά, κομμένα σε κάθετες φέτες

 

50 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ. κοσκινισμένο

50 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου +extra 1 κ.σ. για το σοτάρισμα

 

2 αυγά, medium

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

 

1 μελιντζάνα, κομμένη σε κύβους

3-4 κλ. θυμάρι, μόνο τα φύλλα ψιλοκομμένα

 

3 κλ. δενδρολίβανο, μόνο τα φύλλα ψιλοκομμένα

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.γ. πελτέ ντομάτας

 

¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο, σε σκόνη

300 ml νερό

 

300 ml γάλα, πλήρες

Αλάτι

Πιπέρι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Αφού ζεσταθεί, ρίχνουμε 1 κ.σ. βούτυρο, το ελαιόλαδο, τη μελιτζάνα και τη σοτάρουμε για 2 λεπτά.

Κατόπιν, προσθέτουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 λεπτά ακόμα. Αμέσως μετά, ρίχνουμε τα μανιτάρια και μαγειρεύουμε για άλλα 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

Μόλις είναι έτοιμα, αδειάζουμε τα λαχανικά σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με το κοτόπουλο, το θυμάρι, το δενδρολίβανο, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και τα αφήνουμε στην άκρη.
Στη συνέχεια, τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε τα 50 γρ. βούτυρο και το αφήνουμε να λιώσει. Μόλις λιώσει, προσθέτουμε το αλεύρι κι ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός για 1 λεπτό, μέχρι να ψηθεί.

Ύστερα, ρίχνουμε τον πελτέ ντομάτας και τον σοτάρουμε για 1 λεπτό κι έπειτα, προσθέτουμε σιγά-σιγά το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς, ώστε να μην κάνει σβόλους.
Αμέσως μετά, αδειάζουμε το νερό και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας για 2-3 λεπτά, μέχρι να δημιουργηθεί μια λεία μπεσαμέλ.

Όταν είναι έτοιμη, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε τα αυγά, τα 50 γρ. παρμεζάνα το μοσχοκάρυδο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε εκ νέου, ώστε να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Έπειτα, αδειάζουμε τη μπεσαμέλ μέσα στο μπολ με τα λαχανικά, προσθέτουμε τα τορτελίνια, ανακατεύουμε πολύ καλά και αφού ομογενοποιηθούν τα υλικά, τα μεταφέρουμε σε ένα λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος, τα απλώνουμε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια του και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη ποσότητα παρμεζάνας (150 γρ.).

Τέλος, ψήνουμε το σουφλέ σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C στον αέρα για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει ένα σκούρο χρώμα.

Μόλις είναι έτοιμο, αφαιρούμε το σουφλέ από το φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

 

Πηγή:giorgostsoulis.com

Related posts

Σαλάτα coleslaw με σπιτική μαγιονέζα

Γιάννης Μαυρίδης

Ομελέτα με καπνιστό σολομό και άνηθο

Αναστάσης Δαφνής

Νηστίσιμο κέικ χωρίς μίξερ

supervisor

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live