Gossipstory.gr
Γεύσεις

Σοκολατένιος κορμός με λεμόνι

Μία παραδεισένια απόλαυση!

ΥΛΙΚΑ
Για το σιρόπι:

150 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη

150 ml νερό

Για τη βάση:

70 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη

60 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

20 γρ. κακάο

20 γρ. ψιλοκομμένη σοκολάτα κουβερτούρα

20 γρ. ψιλοκομμένη σοκολάτα γάλακτος

50 ml γάλα

30 ml ηλιέλαιο

4 medium αυγά χωρισμένα κρόκο από ασπράδι

1 γρ. μπέικιν πάουντερ

Για τη γέμιση:

250 γρ. σαντιγί

100 γρ. raspberries

80 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη

60 γρ. λιωμένο βούτυρο

60 ml χυμό λεμόνι

Ξύσμα από 2 λεμόνια

3 medium κρόκοι αυγού

Για την επικάλυψη:

110 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη

3 medium ασπράδια αυγού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το σιρόπι:

Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι τη ζάχαρη, το νερό και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά. Μόλις πάρουν μια βράση τα αφήνουμε για άλλα 2 με 3 λεπτά και μόλις είναι έτοιμο το αφήνουμε να κρυώσει.

Για τη βάση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 165°C στον αέρα.
Αδειάζουμε σε ένα μεταλλικό μπολ τις σοκολάτες, το γάλα, το ηλιέλαιο και τα λιώνουμε με τη μέθοδο μπέν μαρή. Μόλις λιώσουν αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ στη συνέχεια, τα ασπράδια και χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να γίνει μαρέγκα. Μόλις αρχίσει και γίνεται προσθέτουμε μέσα 35 γρ. από τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να διαλυθεί εντελώς.
Αδειάζουμε τη μαρέγκα σε ένα μπολ, στη συνέχεια στον ίδιο κάδο ρίχνουμε μέσα τους κρόκους μαζί με την υπόλοιπη ζάχαρη και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν τα αυγά και να διαλυθεί η ζάχαρη. Αποσύρουμε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε μέσα το μείγμα με τις σοκολάτες, το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια και με το σύρμα χειρός ανακατεύουμε καλά ώστε να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Ρίχνουμε σε δώσεις τη μαρέγκα, ανακατεύουμε με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής απαλά, σε κυκλικές κινήσεις, αδειάζουμε το μείγμα σε ορθογώνια φόρμα διαστάσεων 45Χ30 εκ., που έχουμε στρώσει λαδόκολλα και έχουμε βουτυρώσει και κακαώσει. Ψήνουμε για 13 λεπτά και μόλις είναι έτοιμο, αποσύρουμε από το φούρνο προσεκτικά, ξεφορμάρουμε και αλείφουμε με ένα πινέλο με το σιρόπι. Τυλίγουμε από την πιο μικρή πλευρά με την βοήθεια της λαδόκολλας και βάζουμε στο ψυγείο για μια ώρα.

Για τη γέμιση:

Αδειάζουμε σε ένα κατσαρολάκι τη ζάχαρη, το βούτυρο, το χυμό και το ξύσμα από τα λεμόνια, τους κρόκους και με ένα σύρμα χειρός ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Βάζουμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει το μείγμα. Μόλις είναι έτοιμο το αδειάζουμε σε ένα μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη που εφάπτει και αφήνουμε να κρυώσει. Όταν κρυώσει, προσθέτουμε μέσα τη σαντιγί και με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Αφαιρούμε τη βάση από το ψυγείο μόλις είναι έτοιμο, την ανοίγουμε στον πάγκο εργασίας με την μικρότερη πλευρά να κοιτάει εμάς, απλώνουμε τη γέμιση μέσα, βάζουμε στο κάτω μέρος τα raspberries και τυλίγουμε ρολάροντας. Το ξαναβάζουμε έπειτα στο ψυγείο για άλλα 10 με 15 λεπτά.

Για την επικάλυψη:

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τα ασπράδια και χτυπάμε με το σύρμα σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να γίνει μαρέγκα. Μόλις αρχίσει και γίνεται μαρέγκα, ρίχνουμε σιγά-σιγά τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Σύνθεση:

Αφαιρούμε τον κορμό από το ψυγείο, το τοποθετούμε στο πιάτο που θα σερβίρουμε και καλύπτουμε όλη την επιφάνεια με τη μαρέγκα που φτιάξαμε. Με ένα φλόγιστρο καίμε προσεκτικά τη μαρέγκα, κόβουμε και σερβίρουμε.

Πηγή:giorgostsoulis.com

Related posts

Κρύο σουφλέ με λεμόνι

editor

Βρεφικά μπισκότα με 3 υλικά που έχετε στο σπίτι!

supervisor

meli: Το μέλι από την Εύβοια που ξετρελαίνει τους πάντες

editor

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live