Gossipstory.gr
Γεύσεις

Σκεπαστή Κοτόπουλο

Θα μείνετε άλαλοι με την ζουμερή γεύση της!

Για τη σκεπαστή θα χρειαστείτε

2 πίτες για σουβλάκι σταρένιες η ολικής
75 γρ τυρί κασέρι τριμμένο
75 γρ τυρί γραβιέρα τριμμένη (κάνουμε ένα μείγμα με τα δυο τυριά)
165 γρ έτοιμο γύρο κοτόπουλο
8 λεπτές φέτες ντομάτας
1 Κ.Σ. φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
150 γρ μαρούλι ψιλοκομμένο
2 Κ.Σ, Μαϊντανό χοντροκομμένο
4 Κ.Σ. Σως κοτόπουλου

Σκεπαστή Κοτόπουλο – Εκτέλεση
Βάζουμε μια μεγάλη πίτα κάτω και αλείφουμε με 2 κουταλιές σως κοτόπουλου
Μετά την πασπαλίζουμε όλη με το μείγμα τυριών
Αραδιάζουμε τις τέσσερις λεπτές φέτες ντομάτας κυκλικά, ρίχνουμε από πάνω το μαρούλι και το φρέσκο κρεμμύδι.
Πασπαλίζουμε με λίγο τυρί
Απλώνουμε ομοιόμορφα ένα σακουλάκι έτοιμο γύρο κοτόπουλο
Πασπαλίζουμε με λίγο τυρί
Αραδιάζουμε τις άλλες 4 ντομάτες κυκλικά, , ρίχνουμε από πάνω μαρούλι και φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένα
Καλύπτουμε όλη την επιφάνια με τριμμένο τυρί
Αλείφουμε την πίτα με 2 Κ.Σ. σως κοτόπουλου και την βάζουμε από πάνω, πιέζουμε αρκετά για να κολλήσουν καλά
Λαδώνουμε εξωτερικά τις πίτες με ένα πινέλο με λίγο ελαιόλαδο
Ψήνουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι 45 εκατοστών σε χαμάλη φωτιά
Το τηγάνι πρέπει να είναι μεγάλο για να μπορέσουμε να τουμπάρουμε την σκεπαστή χωρίς να μας ανοίξει και διαλυθεί
Ψήνουμε για 4 λεπτά από κάθε πλευρά
Σερβίρουμε την σκεπαστή κομμένη στα 4 και πασπαλισμένη με ρίγανη
Για την Σως Κοτόπουλου
200 γρ Μαγιονέζα
1 Κ.Σ. μουστάρδα
3 Κ.Σ. Κέτσαπ
1 Κ.Σ. Worcestershire sauce
½ κ.γ. πούδρα σκόρδο
Μια πρέζα πιπέρι μαύρο
Λίγο Tabasco

 

Πηγή:petros-syrigos.com

Related posts

Ρολάκια με κοτόπουλο

editor

Το διαιτητικό και διατροφικό business μενού της Taste and Diet

Γιάννης Μαυρίδης

Ζουμερή Κοτόπιτα

Γιάννης Μαυρίδης

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live