Για τους λάτρεις των ζυμαρικών!
ΥΛΙΚΑ
1 lt γάλα, πλήρες
2 χωριάτικα λουκάνικα, κομμένα σε κυβάκια
400 γρ. ριγκατόνι
400 γρ. ντομάτα κονκασέ
100 γρ. βούτυρο
100 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
2 κ.σ. θυμάρι, ψιλοκομμένο
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τοποθετούμε μία κατσαρόλα με αρκετά αλατισμένο νερό σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και το αφήνουμε να βράσει. Μόλις βράσει, αδειάζουμε μέσα τα ριγκατόνι και τα βράζουμε για 7-8 λεπτά.
Κατόπιν, τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και το αφήνουμε να κάψει. Αφού κάψει, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, τα λουκάνικα και τα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
Έπειτα, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και σοτάρουμε εκ νέου για άλλα 2 λεπτά.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε την ντομάτα κονκασέ, τα ριγκατόνι, το θυμάρι, ανακατεύουμε με μία τσιμπίδια και μαγειρεύουμε, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Μόλις δέσει, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αδειάζουμε το περιεχόμενο της σε ένα ορθογώνιο ταψί του φούρνου
διαστάσεων 33Χ25εκ.
Ύστερα, τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε μέσα το βούτυρο και το αφήνουμε να λιώσει.
Αμέσως μετά, προσθέτουμε το αλεύρι και το καβουρδίζουμε ανακατεύοντας το με ένα σύρμα χειρός για περίπου 2 λεπτά.
Κατόπιν, ρίχνουμε σε δόσεις το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς.
Έπειτα, αλατοπιπερώνουμε την μπεσαμέλ, ανακατεύουμε ξανά και την αφήνουμε να δέσει.
Μόλις δέσει η μπεσαμέλ, την αδειάζουμε πάνω από τα μακαρόνια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στο grill, μέχρι να πάρει χρώμα.
Τέλος, αποσύρουμε από το φούρνο και σερβίρουμε τα ζυμαρικά ζεστά.
Πηγή: giorgostsoulis.com
