Gossipstory.gr
Celebrities

Κιμούλης: Αγωγή 200.000 ευρώ κατά του ΣΕΗ – Με βάλατε στην ίδια μοίρα με κατηγορούμενους για ειδεχθή εγκλήματα

Ξέσπασε ο Γιώργος Κιμούλης, κατά του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ), αλλά και κατά της  Ζέτας Δούκα, την οποία κατηγορεί μάλιστα για καπηλεία του κινήματος #metoo και αριβισμό, με πολυσέλιδη αγωγή που κατέθεσε στο Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας.

Με την αγωγή του, ο γνωστός ηθοποιός, στρέφεται κατά του ΣΕΗ και της απόφασής του να τον διαγράψει οριστικά και ζητεί να του επιδικασθεί αποζημίωση ύψους 200.000 ευρώ για την ηθική βλάβη που, όπως υποστηρίζει, υπέστη.

Στο κείμενο της αγωγής που κατέθεσε στο αστικό δικαστήριο, διά του δικηγόρου Βασίλειου Καπερνάρου, ο ηθοποιός χαρακτηρίζει την απόφαση του ΣΕΗ για διαγραφή του όνειδος στην ιστορία της σωματειακής του δράσης και επισημαίνει ότι αυτή «διέπεται από πλήρη μεροληψία, εκδικητικότητα και υποκειμενικότητα». Η νέα αγωγή του κ. Κιμούλη έρχεται να προστεθεί στις δύο άλλες που είχε καταθέσει ο ίδιος τον περασμένο Φεβρουάριο στο Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας.

Με την πρώτη από αυτές τις αγωγές ο ηθοποιός ενάγει τη Ζέτα Δούκα, η οποία τον Ιανουάριο του 2021 τον είχε καταγγείλει κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξής της για άσκηση σωματικής, λεκτικής και ψυχολογικής βίας, καθώς και τους συναδέλφους τους Δώρα Χρυσικού και Νίκο Ψαρρά. Οι δύο τελευταίοι εμφανίστηκαν ως μάρτυρες της Ζ. Δούκα, αναφέροντας ότι είναι σε θέση να επιβεβαιώσουν την καταγγελία της για σωματική και λεκτική κακοποίησή της από τον Γ. Κιμούλη κατά τη διάρκεια της συνεργασίας τους στην παράστασης «Πιο κοντά». Η δεύτερη αγωγή που είχε καταθέσει τότε ο Γ. Κιμούλης είναι και πάλι κατά του ΣΕΗ, του προέδρου του Πειθαρχικού Συμβουλίου Πασχάλη Τσαρούχα και ακόμη κατά δύο μελών του.

Ο ηθοποιός στρέφεται και πάλι κατά του, πρώην πλέον για τον ίδιο, ΣΕΗ, υποστηρίζοντας ότι τον «κρέμασε στα μανταλάκια» και ότι έσπευσε να τον διαγράψει οριστικά από μέλος του χωρίς καν να ακούσει τα δικά του επιχειρήματα έναντι των καταγγελιών που είχε υποβάλει δημοσίως εις βάρος του η Ζέτα Δούκα, καθώς και οι προαναφερόμενοι δύο ηθοποιοί, όπως επίσης και οι Κατερίνα Γερονικολού, Ευδοκία Ρουμελιώτη, Αλεξάνδρα Ταβουλάρη, Φαίη Ξυλά, Μπέττυ Νικολέση, Κατερίνα Παπουτσάκη, Αιμιλία Υψηλάντη, Κώστας Αρζόγλου, Τζένη Ιωακειμίδου, Φαίη Κοκκινοπούλου. Επιπρόσθετα, με τη νέα αγωγή του, την τρίτη κατά σειρά, εγκαλεί το ΣΕΗ διότι, όπως αναφέρει, τον έβαλε στην ίδια μοίρα με άλλους δύο συναδέλφους τους που ελέγχονται για ειδεχθή εγκλήματα.

Συγκεκριμένα, αναφέρει: «Ο φάκελος της υπόθεσής μου αφορά ψευδείς ισχυρισμούς περί ελαφράς σωματικής βλάβης (…) Συνεκτιμήθηκε όμως με άλλους δύο φακέλους, εκ των οποίων ο ένας αφορά υπόθεση ηθοποιού ο οποίος φέρεται, ενώπιον των αρμόδιων δικαστηρίων, ως κατηγορούμενος για τα ειδεχθή εγκλήματα του βιασμού και της απόπειρας βιασμού, ενώ ο δεύτερος αφορά υπόθεση ηθοποιού εις βάρος του οποίου υπάρχουν καταγγελίες για αποστολή μηνυμάτων σεξουαλικού περιεχομένου».

Ο ηθοποιός κάνει λόγο για παραβίαση της αρχής της αναλογικότητας προς το πρόσωπό του και διερωτάται εάν στον ίδιο επιβλήθηκε η ποινή της οριστικής διαγραφής του από το ΣΕΗ, σε άλλους συναδέλφους του που κατηγορούνται για ειδεχθή εγκλήματα, όπως βιασμοί και απόπειρες βιασμών, ποια ποινή επιβλήθηκε; Καταγγέλλοντας «αντισυναδελφική και μεροληπτική συμπεριφορά» του ΣΕΗ του προς το πρόσωπό του, ο Γ. Κιμούλης υποστηρίζει ακόμη στην αγωγή του πως στην πρόταση-γνωμοδότηση για διαγραφή του προς τα μέλη του, περιλαμβάνονται και καταγγελίες ηθοποιών οι οποίοι δεν εμφανίστηκαν ποτέ ενώπιόν του για να τις υποστηρίξουν.

Στην αγωγή του αφιερώνει αρκετές σελίδες στη Ζέτα Δούκα, η οποία πρώτη τον κατήγγειλε δημοσίως για κακοποιητική συμπεριφορά. Της καταλογίζει ότι δεν προσκόμισε ούτε ένα στοιχείο για να στηρίξει την καταγγελία της σε βάρος του. «Στην περίπτωση της κ. Δούκα, η οποία 13 ολόκληρα χρόνια μετά με κατήγγειλε ψευδώς και… τηλεοπτικώς (!) για σωματική βλάβη, δεν προσκόμισε ούτε ένα στοιχείο, μια κλήση προς την Αστυνομία, ένα ιατρικό έγγραφο ή πιστοποιητικό, έστω μια σελίδα από ένα προσωπικό ημερολόγιο στο οποίο κατέγραψε, με ημερομηνία, το συμβάν εναντίον της», αναφέρει και συνεχίζει με καυστικό ύφος: «Μία κατά τα άλλα δυναμική και χειραφετημένη γυναίκα, απλώς μούδιασε και υπέμεινε το βίαιο περιστατικό, στο οποίο ήταν δήθεν παρόντες οι άλλοι δύο συνάδελφοί της (οι οποίοι αντί για μάρτυρες εμφανίζονται για λόγους σκοπιμότητας, αριβισμού και ψευδεντυπωσιασμού ως καταγγέλλοντες), οι οποίοι μούδιασαν και εκείνοι και δεν άρθρωσαν μια κραυγή, μια φωνή, μια επίκληση βοήθειας, παρά κοίταζαν τον δήθεν μαινόμενο ενάγοντα…».

Ο Γιώργος Κιμούλης, στην καταγγελία κατά της συναδέλφου του, την κατηγορεί ότι «καπηλεύεται το κίνημα #metoo» και εξισώνει τον βιασμό με την εξύβριση. Χαρακτηριστικά αναφέρει: «Η καταγγέλλουσα κ. Γεωργία Δούκα, η οποία ψευδέστατα ισχυρίζεται ότι της προξένησα όλως ελαφρά σωματική βλάβη, πέραν των δύο δήθεν αυτοπτών μαρτύρων, οι οποίοι ουδόλως αντέδρασαν με οποιονδήποτε τρόπο, όλα αυτά τα χρόνια ούτε και ανέφερε ποτέ μέχρι και σήμερα κάποιο γεγονός ανώτερης βίας, ως προσχηματικό έστω εμπόδιο. Απόλυτη σιγή εκ μέρους της καταγγέλλουσας για 13 συναπτά έτη.

Στην 91 σελίδων αγωγή του ο Γ. Κιμούλης υπογραμμίζει ότι έχει υποστεί τεράστια οικονομική και ηθική βλάβη. «Η ηθική μου καταρρακώθηκε, καθώς δίνεται η εντύπωση ότι λειτουργώ με τρόπο παράνομο, ανέντιμο και ανήθικο και το σημαντικότερο ότι είμαι άνθρωπος χωρίς κανένα σεβασμό», αναφέρει ο ηθοποιός και προσθέτει: «Εχω υποστεί τεράστια οικονομική ζημία καθ’ όλο αυτό το διάστημα, κατά το οποίο αναληθείς ισχυρισμοί και απολύτως αναπόδεικτες κατηγορίες κλονίζουν τη σαράντα και πλέον ετών καριέρα μου και δημιουργούν εντυπώσεις οι οποίες μου κόστισαν συνεργασίες και προσυμφωνημένες εργασίες.

Related posts

Γ. Λιάγκας: Η πρόταση για φωτογράφηση που τον πρόσβαλε – (video)

Αναστάσης Δαφνής

Μαριάννα Καλέργη: Oι φωτογραφίες από τη Μήλο (ΦΩΤΟ)

editor

Όταν η Μαρία Λεκκάκη είχε εκπομπή στην ΕΡΤ! (video)

Αναστάσης Δαφνής

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live