Gossipstory.gr
Γεύσεις

Γρήγορη μπουγάτσα

Κανείς δεν μπορεί να πει όχι στην μπουγάτσα! 

Υλικά

270 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
4 αβγά
2 κρόκους
400 γρ. γάλα
400 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
1 κ.γ. σιρόπι, βανίλια
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
450 γρ. φύλλο κρούστας για γλυκά
150 γρ. βούτυρο
1 κ.σ. ζάχαρη μαύρη μαλακή
2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
1 κ.σ. κανέλα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα.
Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά.
Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψί 30×35 εκ. με ένα πινέλο.
Απλώνουμε 2 βουτυρωμένα φύλλα το ένα πάνω στο άλλο στη βάση του ταψιού.
Τα υπόλοιπα τα βουτυρώνουμε, τα κάνουμε σαν «πατσαβούρι» και τα βάζουμε στο ταψί το ένα δίπλα στο άλλο (σαν ακορντεόν).
Προσέχουμε να μη τα πιέζουμε πολύ και χάσουν τον όγκο τους. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν όλα τα φύλλα.
Αν μείνει βούτυρο το ρίχνουμε από πάνω.
Ψήνουμε στον φούρνο για 20 λεπτά ή μέχρι να γίνει τραγανό και να πάρει ωραίο χρώμα το φύλλο μας.
Καλό είναι να κοιτάξουμε να έχει χρώμα και από κάτω (αυτό θα το πετύχουμε αν το ταψί είναι ψηλά και όχι χαμηλά στον φούρνο).
Καθώς ψήνεται το γλυκό ετοιμάζουμε την κρέμα. Χτυπάμε πολύ καλά τα αυγά με τη ζάχαρη σε ένα μπολ με ένα σύρμα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Ρίχνουμε τη βανίλια, το μπέικιν, το γάλα, την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε.
Βάζουμε το μείγμα μας, σε μία κανάτα για να μπορέσουμε να το ρίξουμε πιο εύκολα στο ταψί μας.
Όταν ψηθούν τα φύλλα βγάζουμε από τον φούρνο, χαμηλώνουμε στους 180°C, ρίχνουμε το μείγμα της κρέμας πάνω στα φύλλα και πασπαλίζουμε με τη μαύρη ζάχαρη.
Επιστρέφουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 20-25 λεπτά ακόμα.
Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα.

Πηγή: akispetretzikis. com

Related posts

Ένα διαφορετικό μπριάμ με σως γιαουρτιού

supervisor

Η Εύη Αδάμ δοκιμάζει την Taste and Diet

editor

Λουκανικοπιτάκια

editor

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live