Gossipstory.gr
Υγεία & Ομορφιά

Γιατί αυτο-μπλοκάρεσαι να κάνεις σχέση;

Είναι αυτό που αναρωτιόμαστε πολλές φορές τι φταίει με εμάς και δεν μπορούμε να “σταυρώσουμε” κάποιο αγόρι η κοπέλα.

Κάποιοι το ρίχνουν στην χαμηλή αυτοπεποίθηση, άλλοι στην καραντίνα, ενώ άλλοι θεωρούν ότι δεν είναι το σωστό timing.

Πότε όμως θα έρθει αυτό το πολυπόθητο timing;

Το ρητό που λέει “Όσο σκέφτεσαι κάτι αρνητικά, τόσο περισσότερο το διώχνεις”, ίσως και να ισχύει. 

Υπάρχουν, λοιπόν, 4 βασικοί λόγοι που οι σχέσεις μας σήμερα μοιάζουν τόσο πολύπλοκες:

1. Η λανθασμένη επικοινωνία για τις ανάγκες μας. Το έλλειμμα στη συναισθηματική επικοινωνία μέσα είναι το πιο συχνό και συνάμα το πιο σοβαρό πρόβλημα μέσα σε μια σχέση. Γι’ αυτό χρειάζεται η σωστή εκπαίδευση αλλά και η γρήγορη παρέμβαση για να γεφυρωθούν σωστά αυτά τα χάσματα επικοινωνίας. Άφησε χώρο στον άλλο όχι μόνο να αναπνέει, αλλά και να υπάρχει χωρίς εσένα.

2. Τα ανύπαρκτα όρια. Πολλοί μπαίνουμε στη σχέση έχοντας υπέρμετρες ή λανθασμένες προσδοκίες. Ζούμε τις μέρες μας σε αυτή περιμένοντας την αλλαγή, την έκπληξη, χωρίς να έχουμε δει από πριν αν οι προσδοκίες μας ανταποκρίνονται σε αυτό που είναι και θέλει να είναι ο σύντροφός μας. Υπομένουμε παθητικά καταστάσεις περιμένοντας ο άλλος να καταλάβει από μόνος του τις αντοχές μας. Ό,τι μας χαλάει, ομως, πρέπει να το επικοινωνούμε άμεσα, πριν γίνει τοξικό μέσα μας και εξελιχθεί σε μια ωρολογιακή βόμβα.

3. Αφήνουμε τους άλλους να έχουν γνώμη για τη ζωή μας. Η μαμά σου και η κολλητή σου μπορεί να νοιάζονται για εσένα, αλλά δεν έχουν τον δικό σου τρόπο σκέψης, τα δικά σου συναισθήματα, το δικό σου αποτύπωμα στον κόσμο. Οι δικές τους εμπειρίες δεν προεξοφλούν τη δική σου ζωή, γι’ αυτό, όχι, δεν είναι τόσο σημαντική η γνώμη τους για τον νέο σου σύντροφο και ούτε πρέπει πάνω σε αυτή να στερεώσεις τη σχέση σου, κυρίως στην αρχή.

4. Τα… κακά προηγούμενα και οι παραμορφωτικές πεποιθήσεις. Όταν δεν αφήνεις το παρελθόν στην ησυχία του, δεν θα σε αφήσει και εκείνο. Επιτρέπουμε στο παρόν και το μέλλον της σχέσης μας να στοιχειώνεται από τα λάθη και τις ματαιώσεις του παρελθόντος. Αφήνουμε μικρά παραθυράκια για να ανατρέχουμε συνέχεια στο “τότε” και συχνά αναλωνόμαστε σε αυτοεκπληρούμενες προφητείες. Κάνουμε μια σχέση για να εκπληρώσουμε τις πεποιθήσεις στο κεφάλι μας και να εκπληρώσουμε όλα τα απωθημένα μας.

Ο μόνος τρόπος για πετύχεις μέσα στη σχέση είναι να μην εγκαταλείψεις τη σχέση με τον εαυτό σου, να μην σε χάσεις! Να μη βουτήξεις μέσα στη σχέση και εσύ να μην υπάρχεις.

Πηγή:ilovestyle.com

Related posts

Για ποιους λόγους να αποφεύγουμε το μπλε φως, πριν τον ύπνο;

Γιάννης Μαυρίδης

Τρόποι για να χρησιμοποιήσεις την αλόη βέρα!

editor

Μάσκα για κωφούς και βαρήκοους συνανθρώπους μας από την Ελληνίδα σχεδιάστρια Όλγα Καραβερβέρη

Γιάννης Μαυρίδης

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live